2017. július 23., vasárnap

Dvadsiaty titul brnenským drakom uletel. Naštartuje nás to, verí

Slovami filmového doktora Chocholouška: "K takémuto poľutovaniahodnému nedopatrenie dochádza raz, vlastne dvakrát za desať rokov."

Podobne môžu po víkende hovoriť dlhoroční vládcovia českej baseballové extraligy. Sen brnenských Drakov o jubilejnom, dvadsiatom titulu zhatila v rozhodujúcom piatom finále Kotlářka. "Chalanom som už pred zápasom povedal, že im za celý rok ďakujem. Naši hráči výkonnostne vyrástli hore, "povedal manažér Drakov Arnošt netolerujú.

Za sezónou, v ktorej sa leskne brnenská účasť vo finále skupiny Európskeho pohára, mohli dopísať zlatú českú bodku. Na záver série ale predviedol na nadhazovačském kopci mimoriadny výkon pražský Ján Novák.

"Bol fantastický.Nám naopak už vo štvrtom dueli od išla pálka, "vysvetľoval Pavol Budský. Práve 41-ročná legenda, ktorá to dotiahla až medzi profesionálov do zámoria, mala byť posledným tromfom neistých Drakov, ktorí v poslednej smene museli zmazať manko 0: 3.

Budský dokázal to, čo sa jeho parťákom celú nedeľu nedarilo.

Odpálil a jeho mohutná postava sa postupne posúvala po métach. Brňany nakoniec obsadili všetky tri. Stačil jeden podarený švih pálkou a pulzujúca baseballový stánok v Komárove mohol vidieť famózny obrat. "Veril som, že sa to podarí," líčil veterán, ktorý už s extraligovými štarty šetrí.

Dračí vôle nikdy sa nevzdávať ale nakoniec Brňanům na obhajobu nestačila.Kotlářka ubránila vedenia a po výhre 3: 1 slávila prvý extraligový triumf. "Aspoň nás to naštartuje, hlavne naše mladé chlapcov. O to viac sa budú snažiť, aby nezaspali, "premýšľal Budský. "Posunie nás to ďalej. Budeme len radi, keď bude v Česku via c takých tímov, "dodala baseballová ikona z Brna.

Nie, toto nie je prázdna fráza.

Veď len mestskí rivali z Techniky, ktorí tento rok skončili v semifinále, dokázali ako jediní drakom za posledných dvadsať rokov vyfúknuť titul. "Extraliga sa vyrovnáva. Je ale jednoduchšie stavať tím na porazenie Drakov.Kdežto my skladali káder k Európskemu poháru, "podotkol netolerujú, ktorý v dlani zvieral nezvyčajne len striebornú medailu. "Ak niekto už chystal šampanské na oslavu, tak to bola jeho chyba, že sme prehrali," smial sa brnenský tréner.

Okrem extraligy aj Európska liga

Budúci extraligovú sezónu, v ktorej sa opäť predstaví aj brnenská Technika a Hrochy, sa budú chcieť Draci vrátiť na český trón. "Kotlářka má ale fantastický mladý tím. Uvidíme, či nasadené tempo vydrží, "poznamenal Budský.Okrem toho sa chcú devaten� �ctinásobní majstri usadiť v novo sa rodiacej medzinárodnej súťaži, ktorú má za rok hrať desiatka elitných európskych celkov.

"Máme eminentný záujem sa etablovať v Európskej lige. Znamenalo by to okolo štyridsať zápasov s veľkokluby, "načrtol netolerujú. "Je tam ešte veľa prekážok, ale ponuku sme ako jediní v Česku prijali," dodal manažér, ktorý by v domácej súťaži mohol dať väčšiu šancu odchovancom. "Posily sa nám vcelku podarili. Na druhú stranu strhávajú na seba štátnu herný čas našim hráčom. Keby sa tak podarila Európa, bolo by to krásne, "zasníval sa netolerujú. Na strieborný smútok nie je v Brne čas.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése