2017. július 21., péntek

Dobrovoľný tréning? Nie, povinný. Futbalisti zahájili prípravu na Island

Osemnásť hráčov a dvaja brankári sa hlásili trénerovi Pavlovi Vrbovi. Z nominácie v stredu chýbali gólmani Petr Čech, Tomáš Vaclík a obrancovia Marek Suchý s Pavlom Kadeřábka.

Čech sa vracia z turné v Austrálii, kde pobýval s Chelsea. Vaclík sa Suchým, ktorí pôsobia v Bazileji, čaká cez víkend finále Švajčiarskeho pohára proti Sionu. Kadeřábek sa ospravedlnil z osobných dôvodov, vo štvrtok a v piatok už by však na Strahove mal trénovať. Tí traja ostatní sa pripojí v pondelok v oficiálny deň zrazu.

Teraz ide o akýsi neoficiálne zraz. Ale že by bol tréning dobrovoľný? "To rozhodne nie. Každý tréning je povinný, "vravel so smiechom dobre naložený tréner Vrba.

" Som rád, že sú všetci zdraví.Dúfam, že nám tie tri dni pom ôžu k tomu, aby sme boli dobre pripravení na ďalší týždeň. "

Klubové povinnosti skončili väčšine hráčov v sobotu, trinásť ich totiž je z českej ligy: nováčik Kovařík, jeho ďalší spoluhráči z Plzne, päť sparťanov, jablonecký Kopic, boleslavský Hruška a Teplický Grigar.

Z krajanka dorazili kapitán Rosický, Sivok, Darida, Plašil, Michal Kadlec, Gebre Selassie a Necid. Väčšina z nich vo svojich tímoch sezónu zakončila skôr. Aj preto využili možnosť si pred kvalifikáciou zatrénovať s tímom.

"Nikoho ani nenapadlo, že by sa ospravedlnil. Každý tréning je dobrý, "povedal stopér Tomáš Sivok, ktorý sa cez víkend po rokoch lúčil stavky online v Besiktas Istanbul.

" Účasť výborná, až na výnimky sme všetci.Síce som teraz chcel hrať finále Tureckého pohára, ale vypadli sme v semifinále. Tak som tu. A je dobre, že sme si mohli s chalan mi spoločne zatrénovať a budúci týždeň na to vzlietne naostro, "podotkol ďalší z obrancov Michal Kadlec z Fenerbahce.

Kouč Vrba pripravil svižný deväťdesiatminútovom tréning. "Limba, na to ti kašlem. To nie je prihrávka na nikoho, nechcem aby si tu strieľal a niekoho trafil, "zakričal kouč na obrancu Davida Limberského, keď si jedno zo cvičeniach vyložil po svojom.

Najviac priestoru tím venoval herným činnostiam, prechodové fáze, postupnému útoku , presinku. "Výborne, dobre, to je ono." Podobné slová kouč volil často.

"Začali sme vo väčšom tempe.Tréning bol taký, stavkovanie online aký by sme si na tejto úrovni predstavovali, "poznamenal Vrba.

Český tím na Islande odohrá šiesty zápas v kvalifikácii o postup na Euro 2016 vo Francúzsku. Štyri jesenné víťazstvo nad Holandskom, v Turecku, v Kazachstane, nad Islandom a marcová do máce remíza s Lotyšskom mužstvu zatiaľ stačí na prvú priečku. Druhý Island stráca bod. Priamo postupujú prvé dva, tretí má šancu v baráži.


"Ten nezdar s Lotyšskom chceme napraviť," zdôraznil Michal Kadlec.

stavky

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése