2017. július 21., péntek

Futbal nás baví viac než inokedy. Teraz ale Znojmo čaká dlhá pauza

Nový tréner, nové umelé osvetlenie, nové dresy, nový atraktívny čas domácich duelov.

O zmenu zabehnutých poriadkov sa starajú aj sami znojemskí futbalisti na ihrisku. Vďaka ich podareným výkonom musel na štadióne pribudnúť pre divákov nový stánok s výčapom. Najväčší opojenie ale Jihomoravané zažijú pri pohľade na druholigový tabuľku. "Keď sa pozriete na teletext, vždy to zahreje pri srdci. Pozerá sa na to krásne, "rozplýva sa stredopoliar Rostislav Šamánek, ktorý sa Znojmom vedie druhú ligu.

Na priebežný vrchol ho posunula piatkovej výhra proti Třinci.Domáci predviedli famózny obrat z 1: 2 na 5: 2. "Ukázali sme morálnej sily a nakoniec sme zápas premenili v exhibícii," vyžíva si kouč Radim Kučera, jeden z hlavných strojcov skvelého z nojemského štartu do sezóny. "Hlavnú zásluhu ale majú hráči, ktorí podávajú výborné výkony," odmieta chválu nový tréner.

On je ale tým, kto pre Znojmo ušil herný štýl a zostavu, ktorá v štyroch dueloch pozbierala desať bodov. Útočnú posilu Šamánka napríklad prerobil na krajného záložníka. "Zo začiatku sa mi to veľmi nepáčilo," priznáva 26-ročný borec. "Mal som problémy v obrannej fáze, ale tréner prispôsobil systém tak, že mi vyhovuje."

Práve Šamánek je spoločne so spoluhráčom Liborom Žondrou s tromi gólmi najlepší strelec druhej ligy. "Darí sa mi ako nikdy, ale dôležitejšie je celková tabuľka," podotýka drobný ťahúň.

na pozitívne vlne

< p> Užívať si vedenie vo Futbalové národnej lige môžu Jihomoravané ešte dlho.Dve najvyššej tuzemskej súťaže teraz čaká dvojtýždňová pauza.

A Znojmo, ktoré chy tilo parádny formu, kvôli nepárnemu počtu účastníkov v súťaži čaká nedobrovoľne ešte o jeden víkend dlhšia prestávka. "Je to veľká škoda. Všetky nás futbal baví viac než inokedy, "uznáva Šamánek. "Na druhú stranu je lepšie byť prvý.Aspoň sa nám bude veselšie čakať, "dopĺňa opora tímu.

Hľadať pozitíva, to je posledný dobou motto, ktorým sa Znojmo v nútenom oddychu riadi. "V pokoji potrénujete, bude sa nám pracovať ďaleko lepšie, než keby sme mali dva tri body," prikyvuje Kučera, ktorý sa svojím trénerským mentorom Petrom Uličným musí vyriešiť rébus, ktorý trápi druholigového lídra - ako konsolidovať výkony na ihrisku? "Jeden polčas zahráme priemerne, druhý nadpriemerne," líči tréner. "Musím na hráča apelovať, je to v ich hlavách. Zatiaľ ale duely vieme dotiahnuť do úspešného konca. "

Znojmo vyplní obdobie bez druholigového mača 4. septembra prípravou proti Zbrojovke.Zajtra odohrajú modrobiele od 17.00 pohárový duel v divíznych Tasovice. "Nastúpime s tým najsilnejším, čo máme," hlási Kučera.

Prečo sa taky šetriť? Veď na jeho zverencov čaká ďalší druholigový mač až 10. septembra doma proti exligistovi z Hradca Králové.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése